A Lisa 2016




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

175 kronor

Veckans vin är A Lisa 2016
A Lisa 2016 från Patagonien består av druvorna Malbec, Merlot och Petit Verdot med fördelningen 90%, 9% och 1%. I den här flaskan, från producenten Bodega Noemia, utlovas en stor vinupplevelse. Karaktären är kryddig med fin mörk frukt. En balanserad fyllighet och kropp tillsammans med fasta tanniner och en lång och saftiga finish.

Lagringsbarhet 2019-2024
Vinet är redo att avnjutas redan nu. Årtalen är vår rekommendation för hur länge vinet kan lagras. Vid köp av flera flaskor kan du jämföra vinet över tid.

Vingården:
Bodega Noemia de Patagonia är ett projekt som förenar Noemia Marone Cinzano och hennes make, dansken Hans Vinding-Dier och deras ambition att hela tiden lyfta den en gång bortglömda vingården i Rio Negro-dalen. Första årgången släpptes 2001 och den rådande årgången, 2016, får följande betyg av Tim Atkin’s i hans Argentina 2017 Special Report:

”Hans Vinding-Diers’ aim was to “capture the energy” of the 2016 vintage and he certainly succeeded. This is a step up on the 2015, with added finesse and perfume, youthful, floral, summer berry fruit and a long, mineral-edged finish. Very Burgundian. Drink 2019-24″ 93 Points

Vindistriktet:
På 1800-talet var regionen mest känd för sina fantastiska skördar av äpplen och päron. Så är fallet än idag men med skillnaden att träden görs sällskap av vinrankor som främst bär klassiska franska druvsorter. Rio Negro-dalen är ett naturligt paradis när det kommer till odling av vindruvor med enbart 180mm nederbörd årligen och med en maximal luftfuktighet på 30%. För den som vill besöka Patagonien så väntar en storslagen upplevelse.

 















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.