Allegrini Valpolicella Superiore
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

131 kr | Lagringsbarhet 2022-2026
Systembolagets fasta sortiment

Allegrini Valpolicella Superiore

En av Venetos allra mest berömda vinfamiljer heter Allegrini och vinkändiskapet är givetvis ingen slump. Man har sedan 1500-talet haft stort inflytande i regionen och det har man än idag med sina personliga viner av högsta kvalitet. Familjens Valpolicella Superiore 2019 är inget undantag från den regeln och i blenden hittar vi 70% Corvina Veronese, 25% Rondinella och 5% av den mindre kända druvan Oseleta. På 280 meters höjd över havet återfinns en varierad jordmån med inslag av både lera och kalk, något som ger vinet en piggare karaktär än många andra viner från området. Efter pressning och jäsning lagras vinet i 12 månader på lika dela slavonsk ek och franska barriquer. I glaset bjuds vi på ett vin med elegans och koncentrerad frukt med fokus på röda bär. Frukten flankeras en lätt kryddighet och fina cedertoner. Vinet gör sig utmärkt på egen hand men passar ypperligt bra till typiskt italienska rätter. Swedishfoodie har tagit sig tiden att göra en egen pesto och vi kan varmt rekommendera dig att göra det samma!

”En vardagspärla deluxe!” – Livets Goda

FYND! – Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen

”Ett vin som andas personlighet, elegant fruktigt djup och storslagen kvalitet” – Wine TableDetaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.