ÀN/2 2020
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

269 kr | Lagringsbarhet 2022-2031
Systembolagets fasta sortiment

ÀN/2 2020

Anima Negra (svart själ) som producenten heter tillhör utan tvekan några av de allra främsta vinproducenterna på Mallorca. Bakom firman står de båda eldsjälarna Miquel Ángel Cerdà och Pere Obrador som grundade Anima Negra år 1994 tillsammans med Francesc Grimalt. De har alltsedan dess vurmat för Mallorcas unika och alldeles utmärkta lokala druvor och därigenom varit högst delaktiga i att sätta Mallorca på den internationella vinkartan.

ÀN/2 består i huvudsak av de lokala druvsorterna Callet, Mantonegro och Fogoneu med en liten del Syrah som ger vinet ytterligare kryddighet. Endast de allra bästa druvorna används och därför sker selekteringen både för hand men även med hjälp av en högteknologisk dubbeloptisk kontroll. ÀN/2 som lagras på delvis franska fat bjuder på mörk fruktighet med medelstor intensitet, och precis som tidigare årgångar finns det en skönt Medelhavskryddig ton i doften, ackompanjerat av snygg fattoner i bakgrunden. Smaken är fylligt fruktig med välbalanserad syra och friskhet med avrundade tanniner. Njut vinet idag, gärna dekanterat i karaff och servera det gärna lätt kylt. Är du ute efter mognadstoner så är lagring i 7-9 år inga problem.

Omdömen i urval:

Lysande! – SvD, april 2022

Fynd! Enastående! 91p++ – Dina Viner, april 2022

91 poäng – Robert Parker

FYND! – Vinbörsen, augusti 2022

Bra Köp! – Allt om Vin, mars 2022

91 poäng. Stark rekommendation. – Livets Goda, april 2022

Väl prisvärt. Utöver det vanliga. – Vinbanken, april 2022

”En av mina personliga favoriter. Kryddigt rött från Mallis. Klassiker från Mallorca med fyllig, mörkfruktig smak, kryddiga drag, lite rök och snyggt integrerade syror. Gott till en grillad biff med rödvinssmör.” – Expressen, april 2022Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.