ÀN/2 2019
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

259 kr | Lagringsbarhet 2022-2029
Systembolagets fasta sortiment

ÀN/2 2019

Anima Negra (svart själ) som producenten heter tillhör utan tvekan några av de allra främsta vinproducenterna på Mallorca. Bakom firman står de båda eldsjälarna Miquel Ángel Cerdà och Pere Obrador som grundade Anima Negra år 1994 tillsammans med Francesc Grimalt. De har alltsedan dess vurmat för Mallorcas unika och alldeles utmärkta lokala druvor och därigenom varit högst delaktiga i att sätta Mallorca på den internationella vinkartan.

ÀN/2 består i huvudsak av de lokala druvsorterna Callet, Mantonegro och Fogoneu samt en liten andel Syrah som ger vinet ytterligare kryddighet. Endast de allra bästa druvorna används och därför sker selekteringen både för hand men även med hjälp av en högteknologisk dubbeloptisk kontroll. ÀN/2 lagras på delvis franska fat som ger vinet toner av kaffe och choklad samt i amerikanska fat som gör vinet något mjukare genom att tillföra lite vaniljtoner. Drick lätt kylt till kraftigare maträtter. Kuriosa är att vinet är helt veganskt.

Omdömen i urval:

92 av 100 – Livets Goda

BK Wine (**** = Exceptionellt bra)
”Saftig, tät, balanserad med långt slut, elegans, clementin.”

Bronsmedaljör i Sveriges största vintävling Vinordic Wine Challenge 2021

”Fylligt med drag av mörka frukter, lätt rökigt drag och balanserad kryddighet. Mallis-vin av god kvalitet.” – Allt om VinDetaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.