ÀN/2 2018
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

259 kr | Lagringsbarhet 2021-2026
Systembolagets beställningssortiment

ÀN/2 2018

ÀN/2 är bland det coolaste Spanien kan erbjuda. Anima Negra (svart själ) som producenten heter tillhör utan tvekan några av de allra främsta vinproducenterna på Mallorca. Bakom firman ligger de två eldsjälarna Miquel Ángel Cerdà och Pere Obrador som grundade Anima Negra 1994 tillsammans med Francesc Grimalt. De har alltsedan dess vurmat för Mallorcas unika högklassiga lokala druvorna och varit högt delaktiga i att sätta Mallorca på den internationella vinkartan.

ÀN/2 är, som namnet indikerar, Anima Negras andravin och görs på något yngre vinrankor. ÀN/2 består i huvudsak av de lokala druvsorterna Callet, Mantonegro och Fogoneu samt en liten andel av den internationella druvan Syrah som ger vinet lite mer kryddighet. Endast de allra bästa druvorna används och därför sker selekteringen både med ögonen men även med hjälp av en högteknologisk dubbeloptisk kontroll. ÀN/2 lagras på delvis franska fat som ger vinet toner av kaffe och choklad samt i amerikanska fat som gör vinet något mjukare genom att tillföra lite vaniljtoner. Vinet är klarat helt utan proteiner och är därför veganvänligt.

91 p i Livets Goda “En god ambassadör”Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.