Jag accepterar villkoren
Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.
Beskrivning
245 kr | Lagringsbarhet 2022-2032
Systembolagets fasta sortiment
Antica Vigna Amarone 2018
Antica Vigna framställs av familjen Furia som med mer än trettio års erfarenhet driver egendomen Salvaterra i San Pietro i Cariano, i hjärtat av vinregionen Valpolicella. Odlingen sker med största hänsyn tagen till miljö och natur, vilket närmast är självklart med tanke på namnet Salva Terra (rädda jorden)! Ansvarig vinmakare är Beppe Caviola som för några år sedan utsågs till ”Winemaker of the Year” av prestigefyllda vinguiden Gambero Rosso.
Vinet är härligt kryddigt med generös doft och inslag av mörka körsbär, torkad frukt, choklad och fat. Smaken får oss att tänka på ordet harmoni, med inslag av mörka körsbär, torkade plommon, russin, mörk choklad, nötter och fat.
Antica Vigna passar utmärkt i sällskap med vällagrad parmesanost och på tal om just ost så har Swedishfoodie gjort en pizza ”Quattro Formaggi”. Den är både lätt att göra hemma och helt fantastiskt god!
Detaljer
- >
- >
Recept
Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.
1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.
2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.
3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.
4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.
5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.
6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.
Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.
