AR Lenoble Cuvée Intense Mag 16
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

381 kr | Lagringsbarhet 2022-2032

AR Lenoble Cuvée Intese Brut Mag 16

AR Lenoble Cuvée Intense Mag 16 är något så ovanligt som en årgångslös champagne där basårgången skrivs ut på flaskan. Tillägget ”Mag 16” syftar på att basårgången är 2016 samt att en del av vinet lagrats på magnum-flaskor. Rådande Mag 16 kommer alltså att följas upp av Mag 17 vilket ju faktiskt möjliggör att du både kan samla och jämföra de olika basåren mot varandra.

För 25 år sedan när syskonen Anne och Antoine Malassagne tog över egendomen efter fadern bestämde de sig för att göra lite förändringar. En av processerna som skiljer syskonen från merparten av övriga producenter i distriktet är att de lagrar vin på magnumflaskor som sedan hälls över på vanliga helflaskor. Varför då undrar du? Jo, detta ger vinet en friskhet samtidigt som det utvecklar en härlig fyllighet. Rådande Mag 16 kan beskrivas som en kombination av den eleganta Mag 14 och den mer kraftfulla Mag 15. Vinet är nyanserat med både fint djup och markerad syra. Dessutom bjuds det på frukt i form av äpplen och citrus med härligt rostade toner i eftersmaken. Ett plus för att dosagen endast är 2 gram socker per liter. Det här är gott att dricka nu, men går utmärkt att lägga undan för ytterligare mognad.

Omdömen i urval:

92 poäng – Wine Enthusiast, november 2020

”92 poäng. En ytterst attraktiv champagne!” – Livets Goda, november 2020

”91 poäng. Fynd.” – Dina Viner, nr 18 2020

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.