Araldica Barolo Flori
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

179 kr | Lagringsbarhet 2022-2028

Araldica Barolo Flori

Barolo är känt som kungen av italienska viner och druvan bakom vinerna är Nebbiolo, ett namn som sägs komma från italienskans ”Nebbia”, den för området typiska dimman. Araldica Vini är ett av Piemontes ledande kooperativ med ca 300 medlemmar, grundat 1954. Verksamheten är baserad i Asti-regionen och förfogar över 900 hektar vinodlingar belägna i Langhe, Monferrato, Roero och Gavi. Araldicas Barolo från 2014 har alla typiska doftmarkörerna hos en Barolo med toner av körsbär, nypon, viol, rosor, fat och kryddor. Smaken är fylld med körsbär, viol, mineral, kryddor och fat. Eftersmaken är lång med välbalanserade tanniner. Du dricker vinet till veckans macka eller till smakrika pastarätter med nöt- eller lammkött. Vinet dricker du nu och under de kommande 5 åren.

90 poäng – “Stark rekommendation” – Livets Goda, mars 2019

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.