Ascot Pinot Noir 2020




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

109 kr | Lagringsbarhet 2023-2027
Systembolagets beställningssortiment

Ascot Pinot Noir 2020

Nu sänks priset på Ascot Pinot Noir från 141 kr till 109 kr (-23%). Faktum är att det gör den till Systembolagets överlägset billigaste amerikanska Pinot Noir just nu.

Är detta då vilket plonk som helst? Tvärtom! Detta vin kommer från Central Coast mitt emellan San Francisco och Los Angeles, en av de främsta regionerna för Pinot Noir i Kalifornien då klimatet är svalare här än i många andra delar av Kalifornien – något en delikat druvsort som Pinot Noir uppskattar. Det är också här delar av filmen Sideways utspelar sig som fick en hel värld att sluta dricka Merlot och byta till Pinot Noir. ”If anyone orders Merlot, I’m leaving! I am not drinking any f***ing Merlot!”

Ascot Pinot Noir bjuder tack vare en tids ekfatslagring på eleganta och komplexa toner av skogshallon, jordgubbar, nougat och sandelträ. Passar med allt från smakrika laxrätter till kyckling och ganska tunga kötträtter. Också en utmärkt partner till vårens grillade primörer eller smashade burgare!

Finns i beställningssortimentet och kan beställas utan extra kostnad till valfri butik.

Omdömen i urval:

FYND! – Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen 2023

FYND! – Jenny Asplund, Vinbörsen 2023

TIPS! – Jennie Waldén, Vinbörsen 2023

GULD! – Gilbert & Gaillard 2022

 



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.