Bassermann-Jordan Riesling Trocken
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

169 kr | Lagringsbarhet 2022-2029
Systembolagets beställningssortiment

Bassermann-Jordan Riesling Trocken 2021

Den soliga tyska regionen Pfalz har länge varit känd som ett turistmecka med produktion av lättsamma och relativt billiga viner. Men från och med 1980-talet har Pfalz återuppfunnit sig själv som en av Tysklands mest innovativa regioner, vilket har lett till en stor internationell efterfrågan. Bassermann-Jordan Riesling Trocken är ett ypperligt exempel på denna positiva utveckling och faktum är att vinet har tagit plats i utvalda Systembolaget just tack vare en stor efterfrågan. Finns även att beställa till din lokala butik.

Riesling-druvan har en anmärkningsvärd förmåga att reflektera sitt ursprung i doft och smak, samtidigt som den sällan tappar sin grundidentitet. Från vingårdar som blickar ut över floden Rhen kommer druvorna till denna härligt torra Riesling. Bassermann-Jordan har här skapat ett krispigt, aromatiskt och väldigt elegant vitt vin med en underbar renhet och finess. Generös och fyllig är detta en Riesling med toner av äpple, citrus och vit persika. Finishen är precis så lång och elegant som vi hade hoppats. Vinet passar utmärkt till mat tack vare sin finfina balans mellan frukt och syra. Med lagring kommer såklart syrligheten att avta och frukten gå åt det mer mogna hållet. Servera väl kylt och varför inte prova receptet från Swedishfoodie!

Vinet har fått betyget 91 poäng av 100 i Livets Goda

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.