Catullo Ripasso 2016
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

199 kr | Lagringsbarhet 2020-2029
Systembolagets tillfälliga sortiment

Catullo Ripasso 2016

Så sent som i tisdag lanserades vinet i det tillfälliga sortimentet i en begränsad mängd flaskor. Så det är först till kvarn som gäller! Extra glädjande är att Bertanis chefsvinmakare Andrea Lonardi kommer att hålla en kostnadsfri liveprovning, exklusivt för Vinlagrarens prenumeranter. Denna kommer att äga rum i mitten av september. Alla som har checkat ut vinet från vår sajt kommer att få ett mejl med detaljer kring provningen. Hoppas du vill vara med!

Druvorna till denna nobla Valpolicella kommer från de kalkrika terraserade vingårdarna i Novare, 1 mil norr om Verona. Efter pressning och jäsning genomgår vinet en andra jäsning tillsammans med torkade och söta druvskal hämtade från husets Amaroneproduktion. Vinet lagras sedan 12 månader på ekfat och sedan 12 månader på cementtankar. Färgen är läckert rubinfärgad och doften är varmt kryddig med toner av körsbär, svartpeppar och choklad. Tonerna kommer igen som intensiva aromer i glaset tillsammans med sammetslena tanniner och en lång och generös eftersmak. En sak står klar, det är skillnad på ripasso och ripasso.

Vi hoppas att du vill prova vinet tillsammans med vinmakaren Andrea Lonardi i september. Du anmäler intresse ditt intresse att deltaga genom att checka ut vinet från vår sajt. Att köpa vinet är såklart inget krav för att deltaga men vi är relativt säkra på att det blir en extra givande upplevelse med en flaska Catullo Ripasso 2016 till hands!

Omdömen i urval:

91 poäng i Decanter

93 poäng av James Suckling

95 poäng av Doctor Wine

Vinet finns att köpa i cirka 70 Systembolagsbutiker. OBS går ej att beställa pga Covid-19.Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.