Bolla Prosecco Extra Dry
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

79 kr | Lagringsbarhet 2022-2023
Systembolagets beställningssortiment

Bolla Prosecco Extra Dry

Historien om Bolla började skrivas redan på 1880-talet när krögaren Abele Bolla saknade riktigt kvalitativa viner att servera gästerna på sina restauranger runt om i Valpolicella. Abele tog saken i egna händer och de egenproducerade vinerna blev snabbt populära. Ryktet säger att Frank Sinatra en gång vägrade sätta sig vid ett middagsbord om det inte stod en flaska Bolla på bordet. Vi har provat husets nyligen lanserade torra Prosecco med en tillgänglig prislapp. Bolla Prosecco Extra Dry är rakt på sak och dricks med fördel riktigt kallt som apéritif eller till förrätten.

Bolla producerar idag vin från fem italienska regioner. Mest kända är vinerna från såklart Veneto, där de var först ut bland vinhusen att sälja Amarone med egen etikett. Vinmakare är Christian Zulian och han fokuserar på att producera klassiska viner med moderna inslag. Glera-druvorna till detta vin skördas för hand strax innan de är fullt mogna för att behålla den så viktiga syran. Därefter pressas druvorna varsamt och fermenteras under temperaturkontroll och med utvalda jäststammar. Vinet pumpas sedan över till ståltank för en andra fermentering. Vinet är ljust i färgen med toner av stenfrukter och vita blommor. Avslutningen är i perfekt balans mellan dess syra och den mogna frukten. Drick denna torra prosecco väl kyld och förslagsvis till veckans recept från Swedishfoodie!Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.