Bolla Valpolicella Organic




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

109 kr | Lagringsbarhet 2020-2023
Systembolagets beställningssortiment

Bolla Valpolicella Organic 2019

Detta vin är inget mindre än en världspremiär från vinhuset Bolla i Veneto. Bolla har flera viner som är populära hos de svenska konsumenterna och nu har man alltså valt att lansera produkten på den svenska marknaden. Vinet kommer från Valpolicella och druvorna är några av regionens klassiker. Dock är detta ett näst intill helt utjäst vin vilket innebär att det inte finns någon restsötma till skillnad från husets Amarone- och Ripasso-viner. Bolla Valpolicella Organic 2019 är ett utmärkt matvin och Swedishfoodie har lagat en underbar Bolognese veckan till ära!

Vinet är en blend på druvorna Corvina, Corvinone och Rondinella och är odlade efter ekologiska och veganska principer. Vinrankorna återfinns 200 meter över havet i området Valpolicella där kalla vindar från Alperna möter varma vindar från Gardasjön. Druvorna skördas i början av oktober för att sedan pressas och jäsa temperaturkontrollerat på sina skal i 10 dagar. Vinet lagras uteslutande på ståltank, vilket skänker en ren frukt i både doft och smak. Tonerna i vinet går tydligt åt röda bär, körsbär med riktigt fin balans mellan tanniner och syra. Avslutningen är överraskande lång. Servera gärna detta matglada ekologiska vin till veckans recept eller annan maträtt med kraft och höjd i smakerna. Vinet går bra att drickas nu, lätt kylt, eller spara i ett par-tre år framöver!

Alla flaskor levereras i fint presentpapper!



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.