Bonpas Châteauneuf-du-Pape
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

289 kr | Lagringsbarhet 2022-2029
Systembolagets beställningssortiment

Bonpas Châteauneuf-du-Pape 2017

Hos Bonpas övervakar vinmakare Jean-Philippe Perrin den manuella skörden i de för området unika vingårdarna. Jordmånen i vingårdarna är skiftande, och är de täckta av de karaktäristiska stora runda stenarna (galets). Stenarna både reflekterar solljuset och lagrar värme som sedan strålar ut under natten och bidrar till druvornas mognad.

Vinet tar för sig på ett härligt sätt och är laddat med mörka hallon, lakrits, örter och mörk choklad. Stilen är generös, fyllig med en lång och härlig finish. Detta tack vare druvblandningen 65% Grenache, 20% Syrah och resten Mourvèdre, varav allt har legat på cementtankar. Du behöver inte ha bråttom att dricka Bonpas Châteauneuf-du-Pape 2017 då vinet kan lagras i 5-8 år. Vinet är ett utmärkt matvin och vår rekommendation är en udda men supergod råbiff!

FYND – Dina Viner Professional Edition, nr 5 2020

Den internationellt erkände vinkritikern Jeb Dunnuck gav vinet 90 poäng i augusti 2019.

Årgången rankas som utomordentlig med 94 poäng av Robert ParkerDetaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.