Borgogno Langhe Nebbiolo
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

221 kr | Lagringsbarhet 2022-2030
Systembolagets beställningssortiment

Borgogno Langhe Nebbiolo

Själva vineriet och hjärtat i Borgognos verksamhet återfinns i de centrala delarna av staden Barolo, med källare som huggits ur Piemontes berömda kullar. Vinmakningsmetoderna är traditionella med egen jästkultur, lång lagring och användandet av stora slavonska ekfat. Allt för att förse konsumenter världen över med vinerna de älskar. Borgogno Langhe Nebbiolo görs på 100% Nebbiolo, med druvor från Borgognos berömda vingårdar Liste, Cannubi, Cannubi San Lorenzo, Fossati och San Pietro delle Viole. Lagringen sker tio månader på slavonska ekfat plus fyra månader på butelj. Vinet är härligt nyanserat och kryddigt med inslag av körsbär, salvia, plommon och rosor. Detta är ett vin som gör sig utmärkt till såväl grillkvällen som ett härligt långkok!

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.