Brutocao Cabernet Sauvignon
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

149 kr | Lagringsbarhet 2018-2024

Brutocao Cabernet Sauvignon

Det är alltid kul att prova viner från mindre kända regioner som har en egen personlighet och något att säga om sitt ursprung. Vinmakare Hoss Milone på Brutocao Cellars gör sina viner på just detta ursprungstypiska vis. Familjeägda Brutocao med sitt läge ett par mil inåt landet från Kaliforniens norra kust, där marken är mycket bördig, har en förmåga att leverera prisvinnande viner år efter år. Deras Cabernet Sauvignon från 2015 är inget undantag. Doften ger dig härligt mogen röd frukt och när du väl smakar på vinet så känner du även plommon och fikon. Vinet är fylligt men inte överväldigande och eftersmaken för tankarna till kaffe, mörk choklad och fin fatkrydda. Detta är ett utomordentligt matvin och då är det en riktigt bra köttbit som gäller!

Riktigt tjusig jänkarcabernet med gott om fräsch rödbärighet tillsammans med fatkrydda och lite lakritstoner” – Andreas Grube, Svenska Dagbladet

Vindistriktet

Mendocino County, hem åt Brutocao Cellars ligger i Kalifornien norr om San Francisco Bay Area och väster om Central Valley. Mendocino är känt för en blandning sin distinkta Stilla Havs-kust, Redwood-skogar, vinproduktion och sina många mikrobryggerier. Lite kuriosa är att en tredjedel av countyts totala BNP kommer från marijuana-odlingar.

Viner från Mendocino är kända för sitt rena, balanserade och druvtypiska uttryck gjorda på druvor från väldigt bördig jord. Jämfört med viner från exempelvis Napa Valley så hittar du ofta viner med stor personlighet från var och en av Mendocinos 10 olika appelationer.

Brutocao Cellars består i dagsläget av 160 hektar vilka återfinns i södra Mendocino County. Redan 1943 anlades vingårdarna och sedan dess har vin av allra högsta kvalitet och med stor hantverksmässighet producerats. I dagsläget produceras viner som röner stora framgångar och det dagliga arbetet leds av vinmakare Hoss Milone.

Brutocao Cellars är ett av de mest besöksvänliga vinhusen i regionen och resan dit är väl värd mödan!
Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.