Ca’ Montini Amarone Classico
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

291 kr | Lagringsbarhet 2022-2032

Ca’ Montini Amarone Classico

Ca’ Montini Amarone Classico dricker du med fördel till härlig italiensk mat och Swedishfoodie har lagat en fantastisk ragu pappardelle som funkar perfekt tillsammans med vinet.

Ca’Montini Amarone kommer från framgångsrika Enoitalia, som bland annat äger den ansedda ekologiska vinegendomen Valle Reale i Abruzzo. Ca’ Montini Amarone Classico 2017 bjuder på allt du kan önska dig av den så omtyckta vintypen amarone. Vinet görs på de klassiska druvorna Corvina, Rondinella och Molinara som tappat nästan halva sin vikt efter att ha torkats tre-fyra månader före pressningen, allt för att koncentrera smakerna. Efter pressning och jäsning läggs vinet sedan på fat i hela två års tid för att uppnå harmoni och balans. Resultatet är ett stort och smakrikt vin med komplexa toner av mörka körsbär, russin, mörk choklad och fat. En generös Amarone som passar till smakrika rätter och kraftfulla, lagrade ostar, gärna italienska. En stark rekommendation är att lufta vinet en stund innan och drick vinet lätt kylt.

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.