Ca’ Montini Prosecco Extra Dry




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

99 kr | Lagringsbarhet 2021-2022
Systembolagets fasta sortiment

Ca’ Montini Prosecco Extra Dry

Vinet finns i cirka 150 butiker runt om i landet eller att beställa på Systembolagets sajt.

Druvorna till Ca’Montini Prosecco kommer från svala vingårdar i norra Italien där mikroklimatet gör att de blir extra smakrika. Ekologiska Ca’Montini Prosecco är ett ungdomligt vin, med fruktig doft fylld av vita blommor, gröna äpplen och frisk citrus. I smaken finns fruktiga toner av äpplen och clementiner med en pigg fräschör. Det innebär att detta ekologiska bubbel är idealiskt som aperitif men även till pizza och charkuterier. Vårt absolut hetaste stalltips är såklart att prova löjromsdippen som du hittar lite längre ner, den är både enkel att göra och underbart god!

Producenten Enoitalia grundades 1986 och är ett av de största privatägda vinföretagen i Italien. Varumärket ägs av familjen Pizzolo som arbetat med jordbruksprodukter, livsmedel och vin i flera generationer. De äger bland annat den uppskattade ekologiska egendomen Valle Reale. Enoitalia drivs idag av bröderna Giorgio, Giuliano, Augusto och Floriano Pizzolo. Firman har sitt säte i Calmasino di Bardolino i distriktet Veneto.

 


















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.