Cascina Massara Barolo
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

329 kr | Lagringsbarhet 2023-2036
Systembolagets beställningssortiment

Cascina Massara Barolo 2018

Årgången 2018 är av många ansedd att vara en toppårgång och det ska bli spännande att följa utvecklingen i vinkällaren på Cascina Massaras Barolo från toppåret. Det som gör årgången så speciell är att vinerna är drickfärdiga idag, samtidigt som de med all säkerhet kommer att utvecklas fantastiskt framåt. Cascina Massara använder bara sina egna druvor och huvuddelen kommer från Massara cru, ett läge som utmärker sig för lite mjukare och fruktigare Nebbiolo.

Urvalet av druvor har gjorts för att kombinera egenskaperna hos vinrankornas olika lägen, med mjukheten i tanninerna från Massara och fylligheten från Monvegliero. Vinet lagras efter vinfieringen i 36 månader på stora slavonska ekfat innan det buteljeras och flyttar in i vinkällaren hos Cascina Massara.
Färgen är granatäpple-röd med lätt orangea inslag. Doften är underbar och växer sig stor när du snurrar på kupan och doftar vidare. Rosor i full blom blandas med körsbär, nypon och en fin pepprighet. Smaken är lång och förvånansvärt fruktig för att vara Barolo. Körsbär och röda vinbär blandas finstämda tanniner.
Då denna Barolo har lite mer fruktighet och tonerna av röda bär passar den perfekt till krämiga svamprätter. Servera vinet lätt kyld, cirka 18 grader är perfekt.

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.