Casteloro Prosecco Rosé




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

79 kr | Lagringsbarhet 2021-2022
Systembolagets tillfälliga sortiment

Casteloro Prosecco Rosé

Prosecco har som bekant tagit Sverige med storm och för första gången i världshistorien är det nu tillåtet av konsortiet i Prosecco att producera och exportera Rosé med beteckningen Prosecco DOC! Detta är möjligt så det sedan i våras är tillåtet att addera maximalt 15% Pinot Nero (Pinot Noir). Dessutom måste roséprosecco jäsa längre vilket ger en rikare och djupare smak.

När populära Casteloro nu presenterar sin Prosecco Rosé DOC är det ett friskt och fruktigt mousserande vin med välbalanserad fruktsötma och syra för fräschör och elegans. Vinet passar utmärkt som aperitif och sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk och skaldjur. Vi rekommenderar starkt att testa denna spännande prosecco till Swedishfoodies läckra kanapéer till den kommande högtidssäsongens festliga stunder!

8/10 ”Mycket bra Prosecco” – mousserande.se, november 2020



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.