Champagne Comtesse de Neples Brut




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

189 kr | Lagringsbarhet 2021-2025
Systembolagets beställningssortiment

Champagne Comtesse de Neples Brut

Pinot Noir-druvorna till Comtesse de Neples kommer från den sydligaste regionen i Champagne, Côte de Bar. Här dominerar druvan Pinot Noir odlingarna på de rullande kalkstenskullarna. Traditionellt har den här delen av Champagne gått lite under radarn i brist på stora Champagne-hus i trakten men fler och fler börjar nu upptäcka områdets potential och den unika terroir som passar perfekt för Pinot Noir. Vinet består av en blandning av 4 äldre årgångar med basen i årgång 2017 och lagras hela 28 månader på sin jästfällning. Champagne Comtesse de Neples är en torr, frisk och smakrik champagne med elegant mousse och bra balans med inslag av citrus, apelsin, röda äpplen, brioche och mineral. Eftersmaken är lång med ett fräscht och friskt avslut. Den långa lagringstiden på jästfällningen ger diskreta toner av macadamianötter och nougat som lyfter helheten i vinet och ge extra komplexitet. Servera champagnen som en fräsch start på middagen eller till för- och varmrätter på fisk och skaldjur.

Omdömen i urval:

Ett riktigt fynd! – Per Bill, Dina Viner Professional Edition

FULL POTT 5/5 “Mycket lyckad budgetchampagne” – Niklas Jörgensen, Livets Goda/Boxtoppen, augusti 2021

BRA KÖP! “Prisvärd skumpa du har råd att skåla i!” – Elin Börjesson, Vinbörsen, augusti 2021

TIPS! – Gunilla Hultgren Karell, Vinbörsen, september 2021

 



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.