Charles Heidsieck Brut Réserve
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

Charles Heidsieck Brut Réserve

489 kr | Lagringsbarhet 2022-2032

Det sägs ofta att inget champagnehus är bättre än sin instegschampagne. Om så är fallet är Charles Heidsieck med sin Brut Réserve ett av världens främsta champagnehus.

Vinet är friskt, nyanserat och elegant med en fin doft av brioche, nougat, röda äpplen samt inslag av rostade nötter som huvudsakligen kommer av reservvinernas ålder. Finishen är lång, frisk och krämig vilket gör denna champagne både komplex och elegant.

För Charles Heidsieck är den främsta prioriteten att producera kvalitativa multivintage-champagner. Huset har avstått från att lansera flera toppårgångar, som exempelvis årgång 2002, för att hålla dessa viner
till Brut Réserve. Den rådande versionen av Brut Réserve består av 40 procent reservvin med en genomsnittsålder av imponerande 10 år och årgången 2012 som bas till de resterande 60 procenten. Tillsammans skapar dem en härlig champagne som är i en klass för sig bland NV-champagner.

Alla flaskor levereras i presentbox och finns i ett 70-tal Systembolagsbutiker runt om i landet!

Per Styregård gav Charles Heidsieck Brut Réserve 5 av 5 den 30:e november i Di weekend när han presenterade ”Hetaste Champagnerna just nu”. Charles var den enda Champagnen av totalt 13 som fick 5 av 5!

Sveriges ledande vinmagasin LIVETS GODA gav Charles Heidsieck Brut Réserve hela 94 p.

2017 fick Charles Heidsieck Brut Réserve den fina utmärkelsen ”Årets Champagne” av Allt om Vin. 2018 var konkurrensen i toppen knivskarp och Charles fick silverpriset!

Lagringsbarhet 2022-2032
Vinet är redo att avnjutas redan nu. Årtalen är vår rekommendation för hur länge vinet kan lagras. Vid köp av flera flaskor kan du jämföra vinet över tid.

 


Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.