Château de Melin 2018
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

188 kr | Lagringsbarhet 2022-2026
Systembolagets fasta sortiment

Château de Melin 2018

Ägaren och vinmakaren Arnaud Derats filosofi är att skapa viner genom att respektera vingården och dess omgivning. Minimal påverkan på vinrankorna ger viner som representerar distrikt. Av just den anledningen är all produktion ekologisk sedan 2009. Druvorna till vinet plockas från familjens ägor i Hautes Côtes de Beaune och efter pressning och macereration sker jäsningen på temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet lagras sedan i 10 månader på ståltank (70%) och ekfat (30%). Resultatet från toppåret 2018 är ett härligt stiltypiskt vin i elegant kryddig och örtig stil med rödfruktighet och lätta vaniljtoner. Vinet bjuder även på frisk syra som med några år i källaren kommer att klinga av. Drick lätt kylt ur en stor kupa eller lägg undan i några år för mer fokus på mogen frukt.
Till detta vin rekommenderar vi att ska du äta något så gott som en burrata med en alldeles underbar tomattartar.

Årgång 2018 i Côtes de Beaune har fått det fantastiska betyget 94 poäng och omdömet ”Extraordinär” av Robert Parkers Wine Advocate.Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.