Devaux Augusta Brut
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

301 kr | Lagringsbarhet 2022-2031
Systembolagets beställningsortiment

Devaux Augusta Brut

Äntligen är Champagne Devaux Augusta Brut åter i lager! Försäljningssuccén som är något så ovanligt som en ekologisk champagne går nu att beställa igen. Visste du att enbart 2% av all champagne är ekologiskt certifierad?

Richard Juhlin, världens främste champagne-kännare, uttalar sig så här om producenten:

”Devaux är idag den ledande producenten i Aube-distriktet. Metoderna är mycket seriösa, med en stor mängd reservviner lagrade på stora ekfat à la Roederer. Alla viner är välutvecklade och hanteras på ett traditionellt sätt. Många av deras viner har en rik, bred bas som riktar sig mot choklad tillsammans med en skarp kant, en behaglig underliggande nötighet och smidig exotisk fruktighet.”

Devaux Augusta Brut är gjord på 80% pinot noir och 20% chardonnay. Den förstnämnda skänker vinet toner av röda äpplen, nötter och nymalet kaffe, samtidigt som den låga sockerhalten gör vinet friskt och elegant.
Kravet i Champagne är att vinet ska lagras på sin jästfällning minst 15 månader. Devaux tar detta längre och låter Augusta lagras 24 månader för att utveckla underbart komplexa toner. Vinet kan avnjutas redan nu men är samtidigt ett strålande lagringsvin som kan ligga i 8-10 år utan problem!

”Ekologisk champagne som levererar för en liten slant!” – Livets GodaDetaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.