Dopff Brut Cuvée Julien 375ml
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

86 kr | Lagringsbarhet 2022-2025
Systembolagets fasta sortiment

Dopff Brut Cuvée Julien 375ml

Lagom till vinterns festligheter lanseras Dopff Cuvée Julien på halvflaska i ny snygg design! Vinet finns att köpa i cirka 180 butiker runt om i landet eller att beställa till din lokala butik.
Druvorna kommer från vingårdar i Alsaca-byarna Riquewihr och Colmar där de plockas för hand. Den första jäsningen sker i ståltankar med kontrollerad temperatur och vinifieringen följer den traditionella Champagne-metoden, med en andra jäsning som sker i flaskan. Detta är en riktigt frisk och fruktig Blanc de Blancs från Alsace där toner av citrus, gröna äpplen, päron balanseras med en fin brödighet. Denna väldigt kompetenta halvflaska passar perfekt till mingel eller lättare rätter av fisk och skaldjur. Vår rekommendation är att laga tillhörande recept på rårakor och njuta av detta kvalitetsbubbel som passar perfekt till.

Om Dopff
Dopff au Moulin (som är det fullständiga namnet) har länge varit en folkkär producent i Sverige, inte minst sedan Cuvée Julien Brut lanserades på bolaget på 1990-talet.

Än idag är Cuvée Julien Brut ett av de mest uppskattade mousserande vinerna på Systembolagets hyllor. Majoriteten av produktionen är dock stilla viner, på regionens traditionella druvor; Riesling, Pinot Gris & Pinot blanc med flera. Dopff au Moulins viner görs alltid i en helt torr stil olikt många andra hus i Alsace.

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.