Earth Garden Sauvignon Blanc 2021
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

129 kr | Systembolagets beställningssortiment

Earth Garden Sauvignon Blanc 2021

Redan 1999 började Villa Maria Estate med ekologisk vinproduktion och är i dag en av Nya Zeelands ledande vinproducenter på området. Sedan 1995 är Villa Maria en av medlemmarna och grundarna till organisationen Sustainable Winegrowing NZ med fokus på hållbarhetsarbete i hela kedjan från druva till glas. En viktig del i arbetet är att öka den biologiska mångfalden i vingårdarna, vilket bland annat sker genom att plantera inhemska täckgrödor under stockarna. All paketering sker så nära vineriet i Auckland som möjligt för att hålla nere utsläppen av koldioxid. Earth Gardens viner är ekologiskt certifierade, veganvänliga och är friska, fruktiga och fulla av smak. Earth Garden Sauvignon Blanc är friskt, fruktigt och aromatiskt med smak citrus, passionsfrukt, grapefrukt och med en fin örtighet. Passar perfekt som aperitif, till sallader och moderna vegetariska rätter samt fisk och skaldjur.

1961 grundade George Fistonich Villa Maria Estate, ett av Nya Zeelands mest prisade vinhus. I dag anses han som en pionjär för sina insatser inom vinindustrin. Redan på 90-talet konverterade han odlingarna till ekologiskt och den första ekocertifieringen kom 2007. Allra mest känd är han för övergången till skruvkapsyler för tjugo år sedan för att stärka kvaliteten och undvika korkskador. Villa Maria Estate äger vingårdar i Auckland, Marlborough, Gisbourne och Hawke´s Bay och gör viner både på vita och röda druvor.

”91 poäng! Stiltypisk doft med en frisk örtig karaktär med toner av mineralitet och mogen stenfrukt. Generös smak som stannar kvar länge” – Decanter

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.