Enzo Bartoli Rosato 2020




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

131 kr | Systembolagets fasta sortiment

Enzo Bartoli Rosato 2020

Nu är rosésäsongen igång på riktigt, solen skiner genom molnen och uteserveringarna börjar fyllas med liv. Vad passar då bättre att prova än den senaste italienska rosényheten från Enzo Bartoli. Vinet görs på druvorna Barbera och Dolcetto, några av Piemontes allra bästa druvsorter för rosévin. Tankarna går direkt till italienska Rivieran tack vare vinets torra, friska och rödbäriga karaktär. Den friskt generösa doften påminner om äpplen, fläder, persika och smultron. Smaken fullkomligt blomstrar med inslag av jordgubbar, vattenmelon och citrus. Färgen är blekrosa, precis så som den ska vara. Enzo Bartoli Rosato passar perfekt till medelhavsmat, fisk & skaldjur såväl som grillad kyckling och sommarens sallader. Eller så dricker du vinet precis som det är, väl kylt vid vid 8-10°C. Det är kul att prova nytt och i det här fallet är en blekrosa rosé som inte kommer från Provence ett mycket trevligt exempel på det. Vinet finns i cirka 250 butiker eller att beställa på Systembolagets sajt.

++++ Aftonbladet, April 2021 ”En rosafärgad dröm från det vackra Piemonte med omdiskuterad bakgrund har kommit till marknaden. Men det är bra. Vinet är gjort på Piemontes omtyckta druvsorter Barbera och Dolcetto.”

 



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.