EQUIVOQ 2020
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

139 kr | Lagringsbarhet 2022-2025
Systembolagets beställningssortiment

EQUIVOQ 2020

Det är lätt att blanda ihop druvan och orten som bär samma namn i Toscana men här är ursprunget Abruzzo. Druvan stortrivs i värme och solsken och därför är den så vanligt förekommande i de södra delarna av landet. Gällande flaskdesignen så är den minst sagt spektakulär då den är helt klädd i sammet. Men även insidan räknas vilket blir väldigt tydligt här med generös elegant frukt och en lång finish!

Equivoq från årgången 2020 är ett smakrikt rött vin från södra Italien gjort på den populära druvan Montepulciano. Svala nätter i kombination med varma och soliga dagar ger ett sammetslent och smakfullt vin med toner av mogna bär, kaffe och vanilj. Fatlagringen ligger till grund för en lång och smakrik vinupplevelse med ett balanserat och långt avslut. Equivoq är en elegant nyanserad smakupplevelse som med sin sammetsklädda förpackning gör vilken middag som helst till en speciell upplevelse. 
Vinet njuts allra bäst till lagrade ostar, charkbrickan eller en stadig kötträtt. Då vinet håller den höga kvaliteten som det gör så får förpackningen ses som ett plus för den som är ute efter något visuellt spektakulärt. Denna pigga nyhet finns att beställa på Systembolagets sajt eller i din lokala butik!

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.