Fattoria Sardi Pet Nat Bianco
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

231 kr | Lagringsbarhet 2022-2023
Systembolagets beställningssortiment

Fattoria Sardi Pet Nat Bianco

Vinet som produceras av Fattoria Sardi i Toscana har en härlig fruktighet kombinerad med friskhet, bra syra och generös längd i smaken. Vinet görs av makarna Mina och Matteo och de producerar sin Pet Nat Bianco på ekologiskt odlade Trebbiano-druvor. Utöver att vinet är väldigt trevligt i doft och smak så är det även fritt från tillsatta sulfiter. Druvorna skördas för hand för att sedan pressas försiktigt för att vinet inte ska få smak av skal eller kärnor. Allt sker vid låg temperatur för att vinet inte ska börja jäsa. Den sker nämligen i amforor och rostfria stålfat. Jäsning uppstår av att naturlig jäst från vingården reagerar med det naturliga druvsockret i druvjuicen. När jäsningen har påbörjats buteljeras vinet direkt där den sedan fortsätter. Resultatet ett naturligt bubblande vin, torrt och friskt med fin balans från frukten. Dricks ungt och till pizza!

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.