Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

120 kr | Lagringsbarhet 2023-2026
Systembolagets beställningssortiment

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut

Nu lanseras en ny frisk fläkt på bubbelhimlen i form av denna fyndklassade Crémant de Bordeaux – ett mousserande vin med fräsch framtoning och fransk elegans från ett av vinvärldens mest förnäma distrikt. Crémant tillverkas enligt den traditionella metoden med samma omsorg och hjärta som Champagne. Med andra ord ett oerhört prisvärt alternativ om du vill unna dig ett elegant kvalitetsvin till en attraktiv slant. Utmärkt att servera som välkomstskål innan middagen eller att njuta av när du vill lyxa till det lite extra. Varför inte testa Swedishfoodies utsökta chips toppade med löjrom, vispad smetana, rödlök och dill? Ett enkelt och lyxigt tilltugg som verkligen får vinets smaker att blomma!

Denna Crémant de Bordeaux och är tillverkad av de ursprungstypiska druvorna merlot och semillon. Merlot ger vinet styrka och fruktighet samtidigt som semillon bidrar med mineralitet och friskhet. Vinet har en vackert gyllengul färg och presenterar generöst med finstämda bubblor i glaset. Doften bjuder på eleganta toner av gula äpplen, ljust bröd, persika och citrus samt en hint av färska örter. Smaken är frisk med pigg syra och en följsam, krämig mousse. Den väl avvägda brödigheten harmoniserar fint med frukten och mynnar ut i en lång och mineralfrisk eftersmak. Utmärkt att servera till fisk och skaldjur eller att avnjuta väl kylt tillsammans med salta snacks eller snittar.

Omdömen i urval:

GULD! – Gilbert & Gaillard, 2023

Nr. 1! – Dryckeslistan.se, 2023

5 av 5 – Full pott! ”Väldigt lätt att gilla och med stort fokus på fräschören!” – Boxtoppen, juni 2023

FYND! ”Detta är helt enkelt busgott och ett veritabelt fynd.” – Eva Weckström, Vinbörsen juni 2023

 



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.