Fresco di Masi Bianco
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

117 kr | Lagringsbarhet 2022-2022
Systembolagets beställningssortiment

Fresco di Masi Bianco

Fresco di Masi Bianco Verona 2020 tillverkas på druvsorterna Garganega (60%), Chardonnay (25%) och Pinot Grigio (15%). Druvorna kommer från Zuane i regionen Rivoli Veronese och växer på en höjd intill floden Adige, vars svalkande vindar bidrar med en balanserad frukt med god fräschör. Vinet vilar på ståltank under vintern.

Doften går åt vit frukt, päron med en liten blommighet. Smaken är frisk och fruktig med både sötma och syra som för tankarna till ananas. För att verkligen få fram det rena uttrycket i vinet så skördas druvorna tidigt på morgon och körs direkt till vineriet. Väl där pressas druvorna försiktigt, jäser enbart med hjälp av sin egen vildjäst, filtreras ej och lagras som sagt uteslutande på ståltankar under årets kallaste månader. Perfekt som aperitif, till antipasi, risotto eller pasta med lättare såser. Det går även bra tillsammans med fisk, kyckling och grönsaksrätter.Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.