Golden Year Rosé 2020




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

99 kr | Lagringsbarhet 2021-2022
Systembolagets beställningssortiment

Golden Year Rosé

Nu lanseras en rykande färsk rosé-nyhet från södra Frankrike, självklart från den senaste skörden 2020 för bästa fräschör och med en riktigt ljusrosa färg, snyggt och stilrent paketerat. Golden Year Rosé har dessutom nyligen premierats med FYND och högsta betyg*.
Golden Year Rosé är ett torrt, friskt och mycket elegant rosévin med inslag av röda bär, citrus, vattenmelon och örter. Med sin torra och eleganta stil så är vinet en riktigt bra allround-rosé som funkar perfekt under årets alla månader och är i många avseenden ett riktigt bra alternativ till ett vitt torrt vin.
Vinet är en blandning av Grenache och Syrah som skördats nattetid där skalen från Grenachedruvan ger den härliga och fjäderlätta färgen. Att skörda druvor (s.k night harvest) nattetid, när det är som svalast, ger ett friskare och fräschare vin vilket visar sig tydligt i denna rosé. Servera Golden Year Rosé till sushi, skaldjur, grillad fisk, vegetariska rätter eller till en grillad kyckling med caesarsallad. Vinet är ett perfekt val till en varierad buffé.

Vinet görs i samarbete med podd-duon Hanna & Amanda som står bakom Fredagspodden, namnet Golden Year kommer från titeln på deras bok med samma namn. Ett bättre namn på ett vin ett år som detta är svårt att finna?

Omdömen i urval:

Mycket fruktig och fräsch med inslag av jordgubbar, hallon, lime och örter med bra balans i en relativt lång avslutning. Smaskig rosé i en vinnande, modern stil som passar bra både till prat och mat. Nyhet i beställningssortimentet (Dagens PS 4:e mars 2021, 5 av 5 = FYND.)

***

4,5 av 5 – Boxtoppen

***

”Fynd” – Dina Viner

***

”Bra köp” – Allt om Vin



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.