Gremillet Cuvée Prestige
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

Gremillet Cuvée Prestige Brut

379 kr | Lagringsbarhet 2022-2032

Majoriteten av de ekologiska pinot noir och chardonnaydruvorna kommer från skörden 2015, ett riktigt starkt år i Champagne. Vinet lagras hela 36 månader på flaska innan det släpps till försäljning. Familjen Gremillet har här fått till ett härligt friskt bubbel med finstämda inslag av äpplen, citrus, mineral och rostat bröd med en aptitretande avslutning. Servera som aperitif, skaldjur eller lättare fiskrätter. Champagnen kan drickas redan nu men för dig som gillar att följa hur denna ädla dryck utvecklas så kommer denna Gremillet Cuvée Prestige att fortsätta att utvecklas till optimal mognad under minst 10-15 år!

En kul detalj är att Champagne Gremillet är huschampagne på över 50 franska ambassader runt om i världen.

”Utmärkt ekoskumpa! Stor, fruktig doft, frisk och attraktiv, med begynnande, aptitretande brödighet.”
– Bengt Göran Kronstam

”Karaktärsfull, ekologisk Champagne från familjefirman Gremillet imponerar! 90 poäng.” – Livets Goda

Lagringsbarhet 2020-2030

Vinet är redo att avnjutas redan nu. Årtalen är vår rekommendation för hur länge vinet kan lagras. Vid köp av flera flaskor kan du jämföra vinet över tid.

 


Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.