Gremillet Tradition Extra Brut
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

299 kr | Lagringsbarhet 2020-2030
Systembolagets beställningsortiment

Gremillet Tradition Extra Brut

Nu lanseras Champagne Gremillet Tradition Extra Brut från den ambitiösa och familjeägda firman Gremillet i södra Champagne. Familjen Gremillet har odlat vin sedan 1800-talet och sedan 70-talet producerar man Champagne under sitt familjenamn.
Denna friska och torra Champagne produceras på de tre klassiska Champagnedruvorna pinot noir, chardonnay och pinot meunier och endast den så kallade ”första pressningen” har använts.
Druvorna skördas från ekologiska vingårdar, faktum är att ekologisk Champagne är väldigt ovanligt då så lite som 2% av den årliga totala champagneproduktionen är ekologisk!
Gremillet Tradition Extra Brut har lagrats 24 månader på sin jästfällning, minimikravet i Champagne är 15 månader. Extra Brut betyder att det är minsta möjliga sockerhalt i Champagnen, i detta fall ligger sockernivån strax under 6 gram per liter, alltså hälften mot vad du har i en så kallad Brut.
Champagnen har en mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, citrus och mineral. Vinet har en elegant mousse samt en snustorr och frisk aptitretande avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur, just en Extra Brut är perfekt till naturella ostron.
Gremillet Tradition Extra Brut kan drickas redan nu men för dig som gillar mogna viner så kommer denna ekologiska champagne att fortsätta utvecklas under kommande 8-10 år.Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.