Gremillet Tradition Extra Brut
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

301 kr | Lagringsbarhet 2022-2032
Systembolagets beställningsortiment

Gremillet Tradition Extra Brut

OBS! Varje flaska levereras i snygg trälåda. Beställ till din lokala butik då det är en beställningsvara.

Nu lanseras nyheten Tradition Extra Brut från den ambitiösa och familjeägda firman belägen i södra Champagne. Familjen Gremillet har odlat vin sedan 1800-talet och sedan 1970-talet produceras champagne under egen flagg. Denna friska och snustorra champagne är tillverkad av de tre klassiska druvorna; Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Meunier där endast den så kallade ”första pressningen” har använts.

Druvorna till champagnen skördas från ekologiska vingårdar. Visste du förresten att ekologisk champagne står för så lite som 2% av den årliga produktionen? Gremillet Tradition Extra Brut lagras 24 månader på sin jästfällning samtidigt som minimikravet i Champagne är 15 månader. Extra Brut betyder att dosagen är lägre än normalt, i detta fall ligger sockernivån på strax under 0,6 gr/100 ml. Champagnen dricks bra redan nu men för dig som gillar mogna toner kan vinet lagras under kommande 10 år. Vinet har en mycket frisk doft och smak med inslag av gröna äpplen, citrus och mineral med en elegant mousse samt en torr och friskt aptitretande avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur. Njut vinet i vitvinskupor så att alla dofter och smaker kommer till sin rätt. Ett stort plus för den snygga trälådan som levereras i!

”FYND! Ett utmärkt val i sin prisklass, med lång, välsmakande och fint sammansatt, mogen eftersmak!” – Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen.seDetaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.