Heinrich Biodynamic Red 2019
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

149 kr | Systembolagets beställningssortiment

Heinrich Biodynamic Red 2019

De båda druvsorterna Blaufränkish och Zweigelt handplockas och jäser separat i stora ekfat och rostfria tankar, för att sedan blandas och lagras tillsammans i gamla ekfat. Vin- och matmagasinet Falstaff har tidigare utnämnt Gernot Heinrich till Winemaker of the Year, och som den mästare han är har Gernot inte buteljerat vinet förrän han ansett det färdigt. Först nu, efter hela 33 månader i källaren, är det äntligen dags.
Heinrich Biodynamic Red har en komplex, nyanserad doft av björnbär, mörka körsbär, rödbärig fräschör, rökig mineralitet och örter. Den långa, varsamma lagringen i fat bjuder på flera lager av vanilj, kakao, ek och en begynnande utvecklingston. Vinet är fylligt och visar upp en tydlig, mogen tanninstruktur och pigg fruktsyra som balanserar den djupa frukten. Servera gärna mångsidiga Biodynamic Red i stora kupor till det klassiska svenska köket, till en oxfilépasta med grädde, grillat nötkött med örtkryddig bearnaise, eller en lagrad hårdost efter maten. Eller så lagar du Swedishfoodies recept nedan, det kommer sitta som en smäck!

Omdömen i urval:

”FYND!”
”Plus för både hållbarhet, biodynamisk certifiering och mycket vacker etikett.”
”… elegant och komplext vin med många facetter…” – Vinbörsen aug 2022, Eva Weckström

***

”FYND!” ”Magiskt gott.” – Vinbörsen aug 2022, Gunilla Hultgren

***

”It’s a Bargain!”
“Österrikiskt hantverksvin som lyft som en kraftfull fågel Fenix ur askan” – WineTable aug 2022, Pär Strömberg

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.