Hugel Gentil
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

139 kr | Lagringsbarhet 2022-2026
Systembolagets beställningssortiment

Hugel Gentil

Beteckningen Gentil används i Alsace för viner där druvblandningen består av, som minst, 50 procent riesling, gewurztraminer och muscat och resterande del av pinot blanc, sylvaner och/eller chasselas. Det gör det till ett andravin hos de främsta producenterna och det prissätts därefter. Det här är ett underbart vin som kostar lite bara för att ingen uppe i norden vet vad Gentil betyder. Köp och njut. Ett verkligt fynd, som ligger i beställningssortimentet.

”Vi kan inget annat än imponeras av Hugels Gentil. Det är konsekvent, ärligt och det visar dessutom upp vinhusets stil. Tidlöst och klassiskt helt enkelt. Alsace förtjänar bra mycket mer uppmärksamhet igen. Börja med Gentil! 90 poäng” – Livets Goda

Om Hugel

Hugel & Fils grundades 1639 och är ett familjeägt företag. Egendomen är belägen i byn Riquewihr, cirka sex kilometer norr om Colmar. De egna vinodlingarna består av 25 hektar men Hugel köper även in druvor från ytterligare 100 hektar.Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.