Il Seggio Poggio al Tesoro
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

201 kr | Lagringsbarhet 2022-2032
Systembolagets fasta sortiment

Il Seggio Poggio al Tesoro

Vinet finns att köpa i cirka 70 butiker eller att beställa på Systembolagets sajt.

Il Seggio består av 50% merlot, 20% cabernet sauvignon, 20% cabernet franc och 10% petit verdot. Från vingården Via Bolgherese kommer en del cabernet sauvignon och från vingården Le Sondraie hämtas merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon och petit verdot. Efter pressning och jäsning slutlagras vinet 15 månader i franska barriquer. Jordmånen tillsammans med den varsamma vinifieringen och det unika mikroklimatet tillåter den världsberömda familjen Allegrini att skapa ett komplext och mångfasetterat vin.
Il Seggio 2019 är mörkt rubinrött med doft av svarta vinbär, plommon, kaffe, ceder och vanilj. Smaken är fyllig med inslag av röda bär, kryddor och fat och den håller sig kvar länge med en silkeslen avslutning. Med mer än sex generationer i Veneto tar Marilisa Allegrini familjens arv vidare i regionen Bolgheri på ett föredömligt vis!

Il Seggio 2018 belönades tidigare i år med en guldmedalj i den stora internationella vintävlingen Mundus Vini.

Vinet får 91 poäng av 100 i ledande internationella vinmagasinet Decanter!

92 poäng. Il Seggio är, förlåt uttrycket, galet mycket vin för pengarna och dessutom en strålande introduktion till Bolgheri om regionen ännu är outforskad för din del.” – Livets Goda, april 2021Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.