Irwin & Ribera del Duero 2019
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

139 kr | Lagringsbarhet 2022-2027
Systembolagets beställningssortiment

Irwin & Ribera del Duero 2019

Ribera del Duero är ett av de främsta vindistrikten i Spanien med viner som är kända och älskade för sin kraft och nyansrikedom. Nyheten Irwin & Ribera del Duero 2019 är ett fylligt, välbalanserat vin som med elegans speglar distriktets storhet och gör sig väldigt bra till mat, gärna kött!

Irwin & Ribera del Duero är ett härligt fylligt vin med modern touch som görs på druvan Tempranillo. Här samsas mörka bär och lakritstoner tillsammans med finstämd ek och örter och tillsammans skapar de ett smakrikt harmoniskt vin. Lagringen på franska ekfat under 6 månader tillför sammetslena tanniner och resultatet är ett mjukt och välstrukturerat vin med komplex och lång eftersmak.Vinet är med sin fylliga stil ett perfekt sällskap till matiga kötträtter såsom grillat kött eller en härligt gräddig pasta. Om du inte orkar grilla eller laga en hel måltid så går det alldeles utmärkt att njuta Irwin & Ribera del Duero till chark och vällagrade fylliga ostar. Varför inte en bit manchego eller kanske en vällagrad comté? Lufta gärna vinet ordentligt innan servering så lyfts den generösa fruktigheten fram. Kan utan problem ligga i källaren i 5 år om du kan hålla fingrarna i styr!

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.