It’s a Pink Extra Dry




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

119 kr | Lagringsbarhet 2021-2022
Systembolagets beställningssortiment

It’s a Pink Extra Dry

Nu släpps ett friskt och torrt mousserande vin i en lyxig och spektakulär rosa spegelflaska. It’s a Pink är ett riktigt ambitiöst bubbel från Italien som förgyller din dryckesupplevelse lite extra. Miljoner av bubblor tillsammans med en mycket välbalanserad smak av jordgubbar, persika och citrus gör vinet till ett vin som sticker ut på många sätt.
It’s a Pink avnjuts bäst väl kyld som en iögonfallande aperitif på minglet, till fräscha asiatiska rätter eller varför inte till en varierad buffé. Med sin unika design och balanserade smak så passar den även utmärkt som gå-bort-present till höstens alla bjudningar.
Denna sprakande nyhet hittar du i beställningssortimentet, vinet kostar 119 kr och finns ännu inte på hyllan, utan just nu exklusivt på beställning.

Du vet väl att du numera även kan få din beställning smidigt och enkelt levererad hem?

 



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.