Jean Vidérue Châteauneuf-du-Pape
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

231 kr | Lagringsbarhet 2022-2032
Systembolagets beställningssortiment

Jean Vidérue Châteauneuf-du-Pape

Årgången 2019 är generellt klassad som en av de bästa på länge i Chateauneuf-du-Pape av många bedömare. Robert Parker’s Wine Advocate gav skörden 2019 betyget ”Outstanding” och klassar den som en av de bästa det senaste decenniet. Vinmagasinet Wine Enthusiast ger skörden 2019 betyget ”Superb”. En av anledningarna till de fina betygen är att vinerna från 2019 anses ha stor lagringspotential och Jean Vidérue Châteauneuf-du-Pape är definitivt inget undantag.

Vinet görs av merparten Grenache, med inslag av Mourvèdre (5%) och Syrah (5%). Druvorna skördas vid optimal mognad för att ge ett koncentrerat och generöst vin med en finish som ger valuta för pengarna. Vinets kvalitet, koncentration och kraft skvallrar om att det kan lagras i upp till 10 år under rätt förhållanden. Denna rödvinsklassiker med inslag av solmogna mörka bär, kryddor och markerade tanniner passar utmärkt till smakrika kötträtter på vilt och nöt, gärna med örter och vitlök. Du kan också göra det enkelt för dig och servera charkuterier och lagrade hårdostar eller njuta vinet som det är. Jean Vidérue Chateaunueuf-du-Pape smakar mycket bra redan nu, ge vinet luft någon halvtimme innan servering. Om du orkar vänta utlovas en smakupplevelse med ökad komplexitet och mognad.

”Mycket châteauneuf-du-Pape för pengarna, helt enkelt.” – Gunilla Hultgren Karell, Vinbörsen, oktober 2021

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.