La Robínía Prosecco Rosé Extra Dry




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

100 kr | Lagringsbarhet 2021-2024
Systembolagets beställningssortiment

La Robínía Prosecco Rosé Extra Dry

La Robínía Prosecco Rosé framställs genom en andra jäsning under 60 dagar i tank av ett stilla vin gjort på gleradruvor. 15% Pinot noir tillsätts i vinet vilket ger den läckert ljusrosa färgen. Extra dry betyder att vinet har en sockerhalt om 12-17 gram/liter, i detta fall är det 15 g/l.
Varumärket La Robínía lanserades redan år 2000 på Systembolaget och deras ljusa prosecco är en av de mest hyllade på den svenska marknaden. Sedan en tid tillbaka är det tillåtet att producera Prosecco Rosé och nu lanseras alltså denna efterlängtade rosé-variant!

Doft och smak är torr, frisk och fruktig med inslag av citrus, hallon, smultron samt persika.
Serveras vid 8-10°C till fisk & skaldjur, sushi, sallader, primörer eller som en fräsch aperitif. Ett riktigt allround-bubbel som passar perfekt till både fördrink och middag.

Levereras i lyxig cellofanplast vilket gör den till en utmärkt present!



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.