Louis Roederer Brut Premier
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

499 kr | Lagringsbarhet 2022-2030
Systembolagets fasta sortiment

Louis Roederer Brut Premier

Denna champagne hyllas stort, både i Sverige och utomlands och efter att ha provat de härliga bubblorna är det inte svårt att förstå varför. Vinhuset är ett av de få kvarvarande familjeägda och Roederers höga kvalitet baseras till stor del på förnämliga vingårdslägen som familjen förfogar över. Produkten finns i cirka 120 butiker runt om i landet.

Louis Roederer Brut Premier är minst sagt ett säkert kort, oavsett om du själv vill njuta av den eller ska ge bort en flaska i present. På tal om det så levereras flaskan i en snygg presentförpackning. Champagnen är en blend av 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay och 20% Pinot Meunier. De noga utvalda druvorna, som kommer från sex års skördar, fatlagras sedan delvis. Resultatet är en frisk och fyllig champagne med härligt rostade toner och fin, lång smak. Lika god som apéritif, som till eleganta fisk- och skaldjursrätter. Champagnehuset och en stor del av vingårdarna ägs fortfarande av familjen Roederer vilket är förklaringen till den höga ambitionen och de mycket goda resultaten. Dricker du den nu så är Swedishfoodies recept ett måste

Omdömen i urval:

5 av 5 – Gourmet, nr 1 2020

Årets bästa Non Vintage – Dina Viner, 2020

94 poäng av 100 – Livets Goda, januari 2020

Brons i Årets Vinare (1an och 2an var årgångsviner)

Flaskan finns att att köpa i drygt 120 butiker eller att beställa på Systembolaget.se

Detta är Louis Roederer

Att Louis Roederer tillhör de allra främsta Champagneproducenterna är alla överens om. Men visste du att det är Roederer som även gör prestigechampagnen Cristal?

Det finns få viner som omges av ett så magiskt skimmer som just Cristal. Den ryske tsaren Alexander II var stormförtjust i vinet som flödade vid hans hov och begärde att det skulle levereras i buteljer av äkta kristall, därav namnet. Idag är flaskan av ofärgat glas men namnet lever kvar i den prisade efterföljaren Cristal Brut. Framgångarna på den ryska marknaden gav ett rejält uppsving år Roederer som grundades i slutet av 1700-talet men fick sitt nuvarande namn då Louis Roederer tog ledningen i företaget 1827. Roederer är idag ett av de få privatägda familjeföretagen i Champagne.

Roederers höga kvalitet baseras på de förnämliga vingårdslägen som man förfogar över. De levererar merparten av de druvor som används vid framställningen, endast 20 procent köps från andra odlare. Vinerna från de olika odlingslotterna vinifieras separat i ståltankar och små ekfat, medan de reservviner som används för att åstadkomma den perfekta blenden i den årgånglösa storsäljaren Brut Premier NV lagras på större ekfat.

Den svenske världsauktoriteten Richard Juhlin sparar inte på berömmet i sin bok “En doft av Champagne”:

“Roederer är onekligen ett strålande champagnehus med en exceptionell portfölj av viner. Standardchampagnen är lysande, rosé och blanc de blancs erbjuder en hustypisk, aristokratisk elegans och årgångsvinet tillhör alltid de bästa. För mig är huset ett av de tre främsta i hela Champagne. Varje årgång är lysande. Köp alla Roederers årgångsviner ni kommer över!”Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.