Louis Roederer Brut Premier
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

459 kr | Lagringsbarhet 2020-2027
Systembolagets fasta sortiment

Louis Roederer Brut Premier

Louis Roederers Brut Premier hyllas stort, både i Sverige och utomlands och det är inte svårt att förstå varför. Louis Roederer Premier Brut är minst sagt ett säkert kort, oavsett om du vill njuta av den eller ge bort en flaska som present. På tal om det så levereras flaskan i en snygg presentförpackning. Champagnen är en blend av Pinot noir 40%, Chardonnay 40% och Pinot meunier 20%. De noga utvalda druvorna, kommer från sex års skördar, varav en del fatlagras. Resultatet är en frisk och fyllig champagne med fin, lång smak. Lika god som apéritif, som till eleganta fisk- och skaldjursrätter.

Champagnehuset och en stor del av vingårdarna ägs fortfarande av familjen Roederer vilket är förklaringen till de höga ambitionerna och de mycket goda goda resultaten. När det kommer till lagringspotential så klarar Brut Premier att ligga i många år framöver men vi anser att champagnen är fantastisk redan nu och har därför valt ett kortare konsumtionsfönster. Vill du dock prova att lagra vinet 15-20 år så är det inga problem!

Louis Roederer vann guld i kategorin “Bästa champagnehus” i Årets Vinare!

“Lika bra som en årgångschampagne! 94p!” – Livets Goda, 2019

“Fynd!” – Allt om Mat, 2018

“Fynd!” – Allt om Vin, 2018

5 av 5 – Gourmet, 2018

5 av 5 – Göteborgsposten, 2018

93 poäng – Dina Viner, 2018

Flaskan finns att att köpa i dryga 100 butiker eller att beställa på Systembolaget.seDetaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.