Lupi Reali 2019




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

119 kr | Lagringsbarhet 2021-2023
Systembolagets fasta sortiment

Lupi Reali

Leonardo Pizzolo är en av Italiens främsta ekologiska producenter. Med ett brinnande intresse för långsiktig hållbarhet har han gått ett steg längre och startat det nya vinprojektet Passione Natura, som endast producerar naturligt framställda biodynamiska viner. Vingårdarna ligger på bergssluttningarna i en otämjd del av Abruzzerna, en av Europas grönaste vinregioner. Vinet bär bland annat den välkända märkningen Demeter, den globalt mest använda oberoende biodynamisk certifieringen.

Lupi Reali Montepulciano d’Abruzzo har en intensiv doft och i den fruktiga och kryddiga smaken finns mörka bär, körsbär, örter och en lätt finstämd fatton. Det här är ett vin med fin syra och bra struktur, vilket gör det utmärkt till mat. Matcha Lupi Reali till klassisk husmanskost, lagrade ostar, smakrika pastarätter eller pizza. Drick det svalt ut stora kupor för att få fram vinets allra mest elegant uttryck!

 



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.