Marastoni Vino Nobile di Montepulciano




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

149 kr | Lagringsbarhet 2022-2026
Systembolagets fasta sortiment

Marastoni Vino Nobile di Montepulciano 2018

Detta nobla vin från Montepulcianos kullar görs av druvan Sangiovese med en liten skvätt Merlot. Vinet lagras i 18 månader på stora ekfat och små barriquer för ökad komplexitet och kraft. Just 2018 var en fantastisk årgång i Montepulciano med fullmogna druvor som balanserar den friska syran och mineraliteten perfekt.

Doft och smak är fruktig och kryddig med inslag av körsbär, plommon, örter och choklad. Vinet passar alldeles utmärkt till charkuterier, pasta, kyckling- och kötträtter samt hårdostar. I Montepulciano kallas Sangiovese lokalt för Prugnolo Gentile och de stora vinerna från Vino Nobile di Montepulciano är några av de bästa exemplen på Sangiovese som går att finna. Producenten Tenute del Cerro är den största privata vingårdsägaren i Montepulciano med många olika vingårdslägen som vinifieras separat och blandas för optimalt resultat. Vino Nobile di Montepulciano är Italiens första och Toscanas mest framstående DOCG tillsammans med vinerna från grannbyn Brunello di Montalcino. Så om ditt hjärta klappar för toscanska Sangiovese-viner så bör du prova denna ädla Vino Nobile di Montepulciano.

”Stark rekommendation” – Livets Goda, januari 2022

FYND! – Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen, januari 2022

 



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.