Marimar Estate Pinot Noir




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

429 kr | Lagringsbarhet 2020-2037
Systembolagets fasta sortiment

Marimar Estate Pinot Noir

Pinot Noir från Sonoma County i Kalifornien har ett välförtjänt gott rykte. Ett vin av denna kalibern där druvorna kommer från en liten vingård med ett lågt druvuttag per hektar bidrar i allra högsta grad till de fina omdömena. De pressade druvorna jäser i öppna ståltankar och efter det lagras vinet på franska ekfat, varav 40% är helt nya, vilket bidrar till en fin kryddighet. Karaktären är distinkt med fin syra och väldigt bra balans. Doften är generös med toner av jordgubbar, hallon och körsbär. Smaken är lång och fylld med mogen frukt samtidigt som de eleganta tanninerna utlovar en lång livslängd. Ett resultat av finfina förutsättningar och ett vinhantverk av rang. I den här flaskan väntar en stor vinupplevelse och du behöver inte ha bråttom att öppna den! Drick vinet lätt kylt och gör det tillsammans med en lättare kötträtt.



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.