Marqués de Riscal Reserva 375 ml
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

90 kr | Lagringsbarhet 2022-2028
Systembolagets beställningssortiment

Marqués de Riscal Reserva 2017 (375 ml)

Äntligen finns ett av Spaniens mest älskade viner på halvflaska i Sverige. Marqués de Riscal Reserva, vinet med guldnätet, är den kanske mest ikoniska flaskan från vinlandet Spanien. Från Spaniens främsta vindistrikt Rioja, gjord på den klassiska spanska druvan tempranillo och lagrad på ekfat som sig bör, bjuder vinet på de djupa smakerna vi lärt oss att älska. Detta toppvin på halvflaska är perfekt när du vill sätta guldkant på vardagsmiddagen, när det räcker med ett glas var till middagen, eller när du bara vill dela med dig själv! Köp flera och spara för att följa vinets utveckling i åtminstone 6 år. Marqués de Riscal Reserva bjuder på många av de typiska smakerna som vi förknippar med riojaviner. Här finns vaniljen från ekfatslagringen, tempranillo-druvornas viol- och björnbärstoner men också inslag av plommon, körsbär, torkade äpplen och svarta vinbär. I den långa eftersmaken finns en finstämd kryddighet av nejlika och muskot. Det är kul när riktigt bra viner erbjuds på halvflaska!

Omdömen i urval:

94 poäng av 100 i Guia Penin

92 poäng av 100 från Tim Atkin

Bra köp! – Vinbörsen

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.