Mas Louise 2020
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

119 kr | Lagringsbarhet 2022-2025
Systembolagets fasta sortiment

Mas Louise Côtes du Rhône 2020

Domaine Duseigneur grundades av Jean Duseigneur 1967 och förfogar över 35 hektar av Rhônedalens bästa vingårdlägen. Redan från start har inriktningen varit att göra vin i samklang med naturen – det vill säga ekologiskt odlat och helt fria från kemiska bekämpningsmedel och konstgödning. I dag är det sonen Bernard som sköter verksamheten tillsammans med den välkände vinprofilen Philippe Faure-Brac som vunnit den ärofyllda titeln ”Världens bäste sommelier”.

Karaktären är fruktig, med kryddig doft och inslag av mörka körsbär, hallon och en finstämd ton av örtkryddor och lakrits. Smaken är generös, fruktig och kryddig med välbalanserad syra, inslag av skogsbär, plommon, svartpeppar och lakrits. Druvblandningen består av Grenache och Syrah som vinifieras var och en för sig i temperaturkontrollerade tankar och får jäsa med enbart med hjälp av den naturliga jästen. Vinet filtreras lätt innan buteljering och passar ypperligt bra till rätter av kyckling, lamm- eller nötkött! Njut Mas Louise svalt i en rejäl kupa.

Mas Louise belönades med silver i kategorin ”bästa ekologiska röda vin” under årets upplaga av Sveriges största vintävling Vinordic Wine Challenge!

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.