Masi Costasera 1999
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

899 kr | Lagringsbarhet 2021-2027
Systembolagets fasta sortiment

Masi Costasera Amarone 2001

Direkt från familjen Boscainis källare kommer Masi Costasera Amarone 1999, något så ovanligt som ett färdiglagrat vin på Systembolaget. Detta är ett vin för den otålige som inte orkar vänta i 20 år. Extra plus för den väldigt snygga trälådan som varje flaska levereras i!

Costasera betyder ”sluttning i kvällssol” och syftar till de västsluttningar som sägs ge de allra bästa Amaronevinerna. Där i Carianos västliga lägen skördas druvorna som lufttorkas i 3-4 månader, för att uppnå den karaktäristiskt höga koncentrationen av smak och sockerhalt. Sedan följer pressning och jäsning i 45 dagar på stora slavonska ekfat. Därefter spenderas 24 månader på både små och stora ekfat med efterföljande lagring på flaska i familjens källare tills nu. Vinet har en mörk rubinröd färg med tegeltoner. Doften är fyllig och intensiv av torkad skogsfrukt. Smaken är mogen med inslag av plommon, torkade körsbär, mörk choklad, ceder, tobak och fat. Den både långa och intensiva eftersmaken är en perfekt prick över i:et. Dekantera vinet en stund innan och njut det precis som det är eller gå och köp en rejält kvalitativ bit parmesan!

Flaskan levereras i en snygg trälåda

Guld i International Wine Challenge UK, 2003

91 poäng i Wine EnthusiastDetaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.