Masi Costasera Amarone Classico
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

349 kr | Lagringsbarhet 2023-2045
Systembolagets fasta sortiment

Masi Costasera Amarone Classico

Historien om Masi tar sin start 1772 när familjen Boscaini förvärvade vingårdar i den lilla dalen kallad ”Vaio dei Masi”. Namnet Masi är självklart sprunget ur denna historia och idag är det 6:e och 7:e generationen som leder Masi, som har drivits inom familjen i över 200 år. Druvorna plockas och får sedan torka och skrumpna under hela vinterhalvåret. När vattnet i druvorna dunstar så koncentreras socker, smaker och fruktsyror. Vinet lagras därefter i 45 dagar i stora ekfat, s.k. ”botti”. Vinet lagras sedan minst 2 år på mindre fat. Costasera 2017 är ett kraftfullt och komplext vin med doft av torkad frukt och lätta balsamicotoner. I munnen är vinet fylligt med en pigg syra och smak av mogna körsbär, choklad och kanel. Finishen är strukturerad med eleganta tanniner och generös i sin längd. Detta är ett utmärkt exempel på en Amarone av det torrare slaget. Är du förtjust i mognadstoner så kan Costasera, med rätt lagring, sparas i upp till 20 år.

Masi Costasera 2017 har fått betyget 94 poäng av både James Suckling och Wine Enthusiast samt 5 av 5 i Expressen!

Observera att det kan finnas flaskor av den nya årgången 2018 i vissa butiker – även den är hyllad av kritiker.Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.