Masi Costasera Amarone Magnum




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

599 kr | Lagringsbarhet 2020-2040
Systembolagets fasta sortiment

Masi Costasera Amarone 2016 Magnum

År 2016 i Valpolicella var ett år som som gav viner med ovanligt stor lagringspotential. Robert Parker ger årgången (i Valpolicella) 94 poäng och kallar den för exceptionell!

År 2016 var ett tacksamt år för Valpilicellas vinmakare vilket resulterade i högkvalitativa druvor. Efter att dessa torkats, pressats och jäst har vinet mognat i hela 24 månader på både stora och små ekfat med ytterligare 4 månader på flaska. Masi Costasera 2016 på magnum är ett kraftfullt och komplext vin med doft av torkad frukt och lätta balsamicotoner. I munnen är vinet fylligt med en pigg syra och smak av mogna körsbär, choklad och kanel. Finishen är strukturerad med eleganta tanniner och generös i sin längd. Detta är ett utmärkt exempel på en Amarone av det torrare slaget. Är du förtjust i mognadstoner så kan vinet, med rätt lagring, sparas i upp till 30 år. Det faktum att årgången är toppklassad samt att vinet lagrats på en större flaska gör att detta vin kan lagras väldigt länge! Mindre andel luft i relation till vätska i flaskan gör att vinet mognar långsammare. Masi har drivits av familjen Boscaini under många generationer. Namnet kommer från Vaio del Masi, en vingård i Valpolicella som familjen köpte under slutet av 1700-talet. Firman drivs idag av Sandro Boscaini och hans familj. Namnet Costasera betyder “sluttning i kvällssol”.

OBS, vi har provat årgång 2016 som är den senaste årgången. Dock kan det finnas flaskor kvar av den tidigare årgången 2015 i butik.

Alla flaskor levereras i fin trälåda!

Flaskan finns att köpa i cirka 270 Systembolagsbutiker eller att beställa på Systembolaget.se



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.