Meinklang Pinot Noir




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

129 kr | Lagringsbarhet 2020-2022
Systembolagets beställningssortiment

Meinklang Pinot Noir

Familjeproducenten Meinklang är belägna i Burgenland, den näst största vinproducerande regionen i Österrike. Där odlar familjen sina druvor enligt både ekologiska och biodynamiska principer där Demeter är den striktaste certifieringen och en garant att vinet tillverkats enligt naturliga metoder. Närheten till den stora vattenytan tillhörande sjön Neusiedlersee bildar en värdefull och unik temperaturzon. Drygt 2 000 soltimmar om året tillåter den blå druvsorten pinot noir att mogna till perfektion. De mineralrika vulkaniska jordarna är dessutom idealiska för vinstockarna. Riktigt goda förutsättningar helt enkelt! Doften och smak har stiltypiska inslag av jordgubbar, körsbär, hallon och örter. Vinet är nyanserat och balanserat med frisk syra och ett långt elegant avslut. Årgång 2018 var en ovanligt gynnsam årgång som gav generösa och tillgängliga viner. Vinet lagras ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur. Ett stort plus att produktionen är både ekologisk och biodynamisk!

Vinet har fått 90 poäng av Livets Goda, motsvarande ”Stark Rekommendation”



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.