Georges Duboeuf Morgon 2020
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

149 kr | Systembolagets fasta sortiment

Georges Duboeuf Morgon 2020

2020 var en varm årgång som på det stora hela producerade prima druvor som gav upphov till viner med mogen frukt och aningen högre alkohol än vanligt. Denna årgång arbetade vinmakarna tillsammans med svenska Madeleine Stenwreth MW (Master of Wine) för att skapa en blend som bäst porträtterar den pigga bäriga frukt och örtiga karaktär som regionen är känd för. Vinet är härligt ungdomligt och fruktigt med en välbalanserad syra och smak av röda bär som hallon, körsbär, blåbär, lingon med lätta toner av lakrits. Drick svalt till sommarens rätter, gärna lättare kötträtter eller sallader!

Om Georges Duboeuf

Det är svårt att prata om Beaujoulais utan att nämna dess främste ambassadör, Georges Duboeuf. Mannen som
började sälja vin från sin cykel och som tack vare påtryckningar från stjärnkocken Paul Blanc startade den
negociant-verksamhet som kom att sprida regionens namn över världen. I årtionden har den blommiga etiketten träffat nya konsumenter och fungerat som dörröppnare för regionen i stort. Duboeufs styrka ligger i den långsiktiga relationen med odlarna och den svårslagna erfarenheten med att locka fram det bästa av området till överkomliga priser.

Omdömen i urval:

Fyndvin – Dina Viner

”Bra köp!” 4 av 5 – Expressen

”Lättsam och mjuk!” 4 av 5 – Göteborgs-Tidningen

Bra köp! – Allt om Vin

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.